You are currently viewing Молитва за болесне

Молитва за болесне

Молитва 1

Господе, Боже наш, који си богат милосрђем и мудрим промислом управљаш нашим животом, услиши нашу молитву, прими наше покајање за наше грехе, заустави нову заразну болест (нову епидемију), као што си једном престао да кажњаваш народ у време цара Давида.

Ти који си Лекар душа и тела наших, подари опоравак болеснима, подижући их хитро са одра патње како би могли да прослављају Тебе, нашег Милостивог Спаситеља, а заштити здраве од било које болести.

Благослови, Господе, ојачај и заштити својом благодаћу све оне који се човекољубљем и жртвовањем старају о болеснима у њиховим домовима или у болницама.

Уклони све болести и патње међу људима и научи нас да ценимо живот и здравље као Твоје дарове.

Дај нам, Боже, свој мир и испуни наша срца чврстом вером у Твоју заштиту, надом у Твоју подршку и љубављу према Теби и према ближњему.

Молитва 2

Боже свемогући, владару неба и земље и целе творевине, видљиве и невидљиве.

По твојој неизрецивој доброти погледај на нас, народ твој, који смо се сабрали у твоје свето име. Буди нам помоћник и заштитник у овим данима невоље. Ти знаш нашу слабост, ти чујеш наше вапаје у покајању и скрушености срца.

Човекољубиви Господе, избави нас од опасности која нам прети од овог злог вируса. Пошаљи анђела твога да нас чува и штити. Даруј здравље и опоравак оболелима, управљај рукама лекарским, здравље сачувај.

Дај нам да и даље у миру служимо нашој страдалној браћи и сестрама, да би смо скупа славили твоје пречасно и величанствено име, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова.

Leave a Reply